Artifakt Håndverk og bunader


Brodering av bunad

Bunader kjennetegnes ofte at det er ett håndverks produkt, dvs det er brodert for hånd.
Hvis en selv skal brodere sin bunad må en planlegge god tid, skal en bruke en bunad til 17. Mai nytter det ofte ikke å begynne i desember.

Har en ikke brodert noe før bør en enten se om noen holder kurs eller lese seg opp og forsøke på noe mindre enn en bunad. Se under Husflid og "Hjerter".
Alternativt kan en sette bort broderingen til andre som har god erfaring eller be om utsalgsstedet har mulighet å levere en ferdig brodert bunad.
Om en engasjerer private personer bør en alltid be om referanser eller se arbeidet som er utført. Bunader er noen en skal ha glede av i svært mange år

Etter brodering kommer montering. Dette er ikke noe en bør gi seg i kast med uten videre, sjekk med utsalgsstedet som de har eller kan anbefale en skredder.
Har en erfaring med bruk av symaskin og kan noe søm-terminologi bør det gå greit, vær tålmodig og spør om hjelp. Vi kan hjelpe mot avtalt pris.

Vi tar din sikkerhet på alvor og benytter kun informasjonskapsler (cookies) som er nødvendig for at websiden skal fungere, og for statistikk.